PAVILION

TURNER BROOKS & ADAM HOPFNER STUDIO  •  FALL 2019

1:1/4 SCALE MODEL  •  BASSWOOD, CHIPBOARD, WIRE

The site for the Pavilion is Beaver Ponds Park in New Haven, Connecticut. The park features a combination of grassland and forested marshes, with trails occurring just inside the forested areas. When embarking on the trails, the wall of dark forest functions as a threshold through which one transitions miraculously from grassy lowland into a totally different natural landscape of swampy ponds. 

It is along this transitional zone that the Pavilion would be built. It would function as a nature park orientation shelter and includes a space where nature explorers can reconnoiter before and after their hikes.




Along the trail are small individual shelters which serve to accommodate one or two occupants in a pause as they journey along the trail. These small shelters are reciprocal to the Pavilion in terms of material and tectonics.

The small outposts occur at five locations along the trail and hang above the water, giving explorers the opportunity to rest and enjoy a moment with the environment.





I visited Beaver Ponds Park to look for inspiration in designing the Pavilion, and I became fascinated with the shapes of the trees. The park has unfortunately fallen victim to a variety of parasitic trees that takes over healthy branches by wrapping around them in spirals. I found beauty in the shapes that resulted from these natural processes.

The Pavilion features shapes that are inspired by the natural spiraling and twisting of the parasitic trees. In an effort to not impose too greatly on the natural edge of the forest, the Pavilion accommodates existing trees by integrating itself within their various trunks and branches.